Mezoporacija

Mezoterapija bez igala – NO NEEDLE MESOTHERAPY

Aparaturna mezoterapija ili mezoporacija je nova, efikasna tehnika za brže i dublje prodiranje aktivnih supstanci u dermis. Ona omogućava da se apsorcija aktivnih supstanci nanetih na kožu poveća sa 10% (kod klasičnih bioloških tretmana) na fantastičnih 90%, na dubini prodiranja od 1 cm, odnosno 65% na dubini od 6 cm, što nam daje ogromne mogućnosti kod tretmana lica i tela, kako kod starijih, tako i kod mladjih osoba.

Mezoporacija ili elektroporacija je fenomen za koji su Peter Agree i Roderick Mac Kinnon 2003. godine dobili Nobelovu nagradu iz oblasti hemije.

Ukratko, pod dejstvom pulsne naizmenične struje stvara se elektromagnetno polje koje otvara privremene kanale (mezopore) i to upravo u zaštitnom lipidnom sloju izmedju epiderma i derma, koji omogućavaju unos aktivnih supstanci (hijaluron, kolagen, vitamini, odgovarajući kokteli zavisno od problematike lica ili tela)  u dublje slojeve koze.

Konačno, mezoporacija ili mezoterapija bez igle je apsolutna i najmodernija alternativa klasičnoj mezoterapiji, za osobe koje zbog straha od igle izbegavaju klasičnu mezoterapiju, a žele da reše problem opuštene kože, bora, fleka, akni, celulita i masnih naslaga.

 Kontraindikacije za rad

Tretman ne treba raditi trudnicama, osobama obolelim od epilepsije, karcinoma, dijabetesa, kod prisutnih metalnih proteza u telu, kod osoba sa pejsmejkerom.

Neželjenih efekata na sam proces mezoporacije, u smislu iritacije ili reakcije tkiva, nema, izuzev ako postoji alergija na neki od sastojaka.

KOMBINACIJA RF liftinga i mezoporacije je najmoćnija metoda nehirurškog liftinga!

Mezoporacija

Mezoporacija

Mezoporacija


  • +381 37 443 815   |  +381 65 81 53 522   |  +381 63 81 53 522


  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.